BIP Rudnik

  • Zwiększ rozmiar czcionki
  • Domyślny  rozmiar czcionki
  • Zmniejsz rozmiar czcionki
Home

OGŁOSZENIE

Email Drukuj PDF

NABÓR WNIOSKÓW O DOFINANSOWANIE NA TRADYCYJNĄ PIEKARNIE

Otwarty nabór nr 4

wniosków o dofinansowanie dla MŚP na projekty dotyczące

tradycyjnych piekarni

Rozpoczęto nabór wniosków w trybie konkursowym o dofinansowanie ze środków szwajcarskich w ramach Szwajcarskiego Programu Współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej w ramach Wieloaspektowego programu rozwoju „Sami sobie” w mikroregionie „Dolina Strugu” w ramach czwartego otwartego naboru dotyczącego dofinansowania tradycyjnych piekarni.

Operator Dotacji – Inkubator Instytucjonalny Regionalnego Towarzystwa Rolno-Przemysłowego „Dolina Strugu, ul. Kościuszki 8, 36-020 Tyczyn, przyjmuje wnioski na następujących warunkach:

1.Termin składania wniosków o dofinansowanie w ramach konkursu:

od dnia 30 września 2013 r. do dnia 28 października 2013 r

Datą wpływu wniosku o dofinansowanie projektu jest  termin dostarczenia do Operatora Dotacji lub w przypadku dostarczenia pocztą - data potwierdzenia odbioru przesyłki. Wnioski, które wpłyną po wskazanym terminie, nie będą rozpatrywane.

2.Planowany termin rozstrzygnięcia konkursu

rozumiany jako podanie informacji o wyborze projektów do dofinansowania po dokonaniu oceny formalnej i merytorycznej – IV kwartał 2013 r. Wyniki oceny wniosków opublikowane zostaną na stronie www.dolinastrugu.pl w zakładce „SWISS CONTRIBUTION” – Dofinansowanie projektów MŚP – granty- Nabór 4 (piekarnie)
Termin realizacji projektu - podpisanie umowy o dofinansowanie projektu powinno nastąpić nie później niż 7 dni od daty podania informacji o wyborze projektów do dofinansowania. Termin realizacji projektu nie powinien przekroczyć 18 miesięcy.

3.Miejsce składania wniosków

Wnioski wraz z wymaganą dokumentacją należy składać osobiście lub przez posłańca w biurze Operatora Dotacji - Biuro projektu Regionalne Towarzystwo Rolno-Przemysłowe „Dolina Strugu”, ul. Kościuszki 8, 36-020 Tyczyn, w godzinach od 7.30 do 15.00 lub przesłać pocztą kurierską lub listem poleconym na adres: Biuro projektu Regionalnego Towarzystwa Rolno-Przemysłowego „Dolina Strugu”, ul. Kościuszki  8, 36-020 Tyczyn,
Informacji dotyczących ogłoszonego konkursu udzielają telefonicznie:

Pani Kinga Jaworska tel. 17 230 55 77 lub pocztą elektroniczną Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. "> Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.

Ponadto pytania i odpowiedzi dotyczące konkursu będą publikowane na stronie www.dolinastrugu.pl

4.Sposób składania wniosków

Wniosek powinien być dostarczony w zaklejonej kopercie (lub w innym zamkniętym opakowaniu), na której należy zamieścić:

  • adres odbiorcy,
  • nazwę i adres wnioskodawcy,
  • napis: "Nabór – Granty dla MŚP" oraz „Tradycyjna piekarnia”,
  • tytuł projektu,

Wnioski o dofinansowanie muszą być przygotowane zgodnie z:

  • Wytyczne dla wnioskodawców obowiązujące dla otwartego naboru nr 4 wniosków o granty dla MŚP na projekty dotyczące tradycyjnych piekarni
    plik do pobrania
  • Instrukcja wypełnienia wniosku o dofinansowanie projektu w ramach programu „Wieloaspektowy program „Sami Sobie” w mikroregionie Dolina Strugu”
    plik do pobrania

Pozostałe istotne materiały, podręczniki, wytyczne i wyjaśnienia zamieszczono na stronie Regionalnego Towarzystwa Rolno-Przemysłowego „Dolina Strugu”, ul. Myśliwska 16; 36-030 Błażowa www.dolinastrugu.pl w zakładce „SWISS CONTRIBUTION” – Dofinansowanie projektów MŚP – granty - Nabór 4 (piekarnie). Wniosek o przyznanie dofinansowania projektu należy złożyć w dwóch egzemplarzach (oryginał i kopia lub 2 oryginały) oraz dodatkowo w formie elektronicznej (na płycie CD/DVD w formatach Word i Excel).

Na etapie składania wniosków o dofinansowanie obowiązkowe jest złożenie kompletnego wniosku wraz z załącznikami określonymi w Wytycznych dla wnioskodawców obowiązujące dla otwartego naboru nr 4 wniosków o granty dla MŚP na projekty dotyczące tradycyjnych piekarni i wypełnione zgodnie z Instrukcją wypełnienia wniosku o dofinansowanie projektu w ramach programu „Wieloaspektowy program „Sami Sobie” w mikroregionie Dolina Strugu” oraz odpowiednimi przepisami prawa.

Wnioski o dofinansowanie wraz z odpowiednimi załącznikami muszą być przedłożone w terminie podanym w niniejszym ogłoszeniu. Zarówno we wniosku o dofinansowanie, jak i w załącznikach wszystkie stosowne pola muszą być wypełnione. Wniosek  zostanie oceniony negatywnie na etapie oceny formalnej, jeżeli

- poprawiony lub uzupełniony wniosek nie zostanie dostarczony w wyznaczonym terminie ,

- zostanie dostarczony po wyznaczonym terminie

- wskazany błąd nie zostanie właściwie poprawiony.

Na etapie podejmowania decyzji przez wnioskodawców o rodzaju i zakresie rzeczowym projektów składanych w konkursie powinni oni zwrócić szczególną uwagę na przyjęte kryteria oceny merytorycznej - jakościowej przedstawione w Wytycznych dla wnioskodawców obowiązujące dla otwartego naboru nr 4 wniosków o granty dla MŚP na projekty dotyczące tradycyjnych piekarni.

5.Rodzaje podmiotów, które mogą ubiegać się o dofinansowanie

  • średnie przedsiębiorstwo,
  • małe przedsiębiorstwo,
  • mikroprzedsiębiorstwo,
  • Projekty muszą być realizowane w Dolinie Strugu –tj. w gminach Błażowa, Chmielnik, Hyżne i Tyczyn. Wnioski, których realizacja przewidziana jest poza w/w gminami będą odrzucane. Wnioskodawcy, którzy składają wnioski muszą mieć w stosunku do osób prawnych siedzibę przedsiębiorstwa na obszarze województwa podkarpackiego, a w stosunku do osób fizycznych działających na podstawie zgłoszenia działalności gospodarczej adres zameldowania na terenie województwa podkarpackiego.

6.Rodzaje projektów podlegających dofinansowaniu

Tradycyjna piekarnia – celem działania jest dofinansowanie tradycyjnych piekarni, tj. zawierających w swoich ofertach produkty powstałe w oparciu o lokalne surowce (co najmniej 50% surowców używanych do produkcji powinno pochodzić z terenu Podkarpacia) oraz tradycyjne receptury (bez sztucznych konserwantów i sztucznych barwników).

Produkty muszą spełniać wymogi ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 171 poz. 1225 z późn. zm.).

7.Kryteria wyboru projektów.

Projekty będą wybierane do dofinansowania zgodnie z kryteriami określonymi w aktualnych Wytycznych dla wnioskodawców obowiązujących dla otwartego naboru nr 4 wniosków o granty dla MŚP na projekty dotyczące tradycyjnych piekarni.

 

8.Maksymalny poziom dofinansowania projektów

Liczony jako procent wydatków kwalifikowanych objętych dofinansowaniem – 60 %

9. Minimalna/maksymalna kwota wsparcia ze środków szwajcarskich w ramach Szwajcarskiego Programu Współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej dla pojedynczego projektu

  • minimalna kwota wsparcia ze środków SPPW: 80 992,38 zł, tj. równowartość 23 700,00 CHF1,
  • maksymalna kwota wsparcia ze środków SPPW: 512 610,00 zł, tj. równowartość 150 000,00 CHF1

10.Szacunkowa kwota przeznaczona na dofinansowanie projektów w ramach konkursu:

512 610,00 zł, tj. równowartość 150 000,00 CHF1

11.Niezbędne dokumenty stanowiące integralną część ogłoszenia:

12.Przysługujący środek odwoławczy

Wnioskodawcy uważający, że zostali pokrzywdzeni na skutek błędu lub nieprawidłowości podczas procesu przyznawania dotacji (1 i 2 krok), mogą zwrócić się bezpośrednio do Operatora Dotacji w ciągu 5 dni od otrzymania decyzji. OD musi odpowiedzieć w ciągu 15 dni od dnia otrzymania odwołania.

13.Ograniczenia w zakresie liczby składanych wniosków przez jednego wnioskodawcę

Wnioskodawca może ubiegać się o dofinansowanie w danym konkursie tylko jeden raz.

14. Ograniczenia w zakresie konkurencyjności wniosków

Operator Dotacji może unieważnić nabór na wnioski o dofinansowanie po terminie zakończenia składania wniosków, jeżeli w niniejszym naborze nie zostaną złożone przynajmniej trzy wnioski o dofinansowanie


[i] CHF przeliczane na PLN po kursie kupna NBP z dnia wszczęcia naboru wniosków – 30 września 2013 roku, tj. 3,4174 zł

NABóR WNIOSKÓW O DOFINANSOWANIE - PIEKARNIE

Tyczyn, dnia 23 września 2013 roku
Regionalne Towarzystwo Rolno-Przemysłowe "Dolina Strugu" informuje, że ogłoszenie naboru wniosków o dofinansowanie projektów związanych z realizacja tradycyjnych piekarni planowane jest 30 września 2013 roku. Zatwierdzone dokumenty do tych naborów znajdują się  poniżej

Wytyczne_dla_wnioskodawców_nabór_piek

Wniosek_o_przyznanie_dofinansowanie_piek

Wzór_umowy_piek

Biznesplan piek

Wnioski można będzie składać do 28 października 2013 roku
Wszystkich zainteresowanych prosimy o zapoznanie się z załączonymi dokumentami. 30 września 2013 roku w treści ogłoszenia zostaną podane kwoty w polskich złotych przeliczone po kursie z dnia ogłoszenia. Zapytania prosimy kierować: tel. 17 230 55 77 lub mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.

PLANOWANY NABÓR WNIOSKÓW O DOFINANSOWANIE NA TRADYCYJNĄ PIEKARNIE

Regionalne Towarzystwo Rolno-Przemysłowe "Dolina Strugu" informuje o zamiarze ogłoszenia naboru wniosków o dofinansowanie projektów związanych z realizacja tradycyjnych piekarni. Poniżej załączone są dokumenty związane z tym naborem. Są to dokumenty robocze, ponieważ nie zostały jeszcze zatwierdzone przez odpowiednie organy projektu. Wszystkich zainteresowanych prosimy o zapoznanie się z załączonymi dokumentami. Zapytania prosimy kierować: tel. 17 230 55 77 lub mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.

Ostatnia aktualizacja: czwartek, 10 października 2013 13:31  

Służby gminne